12 суперстранни стандарти за красота от цял свят

1 от 12 Снимки

1. Големите чела и Ренесанса


Дамите от времето на Ренесанса са се стремели да имат колкото се може по-големи чела. Доказателството намираме в портретите от онези години. Големите и заоблени чела са били важен индикатор за красота. Жените са били готови буквално на всичко, за да постигнат този външен вид. Това включва бръснене на косата.

Модата и стандартите за това кое е красиво и кое не са променлива константа. Докато днес едно е на мода, утре то може да бъде оставено в миналото и на негово място да е точно обратното.

В близкото минало на мода са били неща, които днес ни се струват, меко казано, странни. Колкото и невероятно да ни се струва обаче, те са били истински хит и всеки, който е искал да е на гребена на вълната, ги е следвал.

Понякога това е водело до комични ситуации, а в други случаи е застрашавало живота на модните последователи.

За да разберете за какво става на въпрос, днес ще ви запознаем с едни от най-странните и необичайни стандарти за красота от историята. Към момента може и да ни се струват меко казано недопустими, но навремето хората са жертвали здравето си, за да ги постигнат и да са в крак с модата. Вижте ги в нашата галерия 11-те най-странни стандарта за красота през времето.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: