Учените категорични: Къпете се само вечер! Ето защо

3 от 3 Снимки

3. Срещу стрес


Къпането във вечерните часове облекчава стреса, като намалява нивата на кортизола. Този стероиден хормон помага на тялото да реагира на натоварване, регулира кръвната захар и преборва инфекциите. Правилните му нива се борят срещу стреса, а това осигурява един спокоен и приятен живот.

Къпането е важен ритуал за хората. Желанието да отмиеш мръсотията и да усетиш бленуваната свежест ни отличава от много животински видове.

Макар и приятно, къпането предизвиква и много спорове. В миналото хората са имали достъп до това удоволствие твърде рядко. Днес е установено, че техните навици не са били едни от най-здравословните. Другата крайност обаче – прекаленото вманиачване в чистотата, също носи своите негативи.

Къпането два пъти на ден не е сред най-лошите идеи, противно на твърденията. За да са полезни обаче, те не трябва да продължават повече от 10 минути. Водата задължително трябва да е хладка и никога – гореща.

Рано сутрин душът освежава и доказано подобрява работоспособността. Къпането във вечерните часове обаче се оказва дори още по-полезно, категорични са учени. А трите безспорни предимства на това да се къпем в края на деня може да видите в галерията горе.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: