Това са двете тайни на хората, които не познават безпокойството и депресията

1 от 2 Снимки

1. Често се виждат с близките си


За италианците времето със семейството и приятелите е задължително. Те напомнят на всички, които се стремят към матерален просперитет, че парите няма да те направят щастлив и не бива заради тях да поставяте близките си хора на второ място.

Жителите на италианската област Чиленто може да се смятат за най-щастливите хора на планетата, показва изследване на експерти от Калифорнийския университет в Сан Диего. При тях не се срещат тревожни симптоми като безпокойство и депресия и това се дължи на два основи фактора.

Освен че не се поддават на битови грижи италианците от тази област са известни и със своите дълголетни жители. Мъжете достигат до средно 85 години, а жените – до 92 години.

Но това, което най-много изненадва учените, е че не стриктните диети поддържат дълголетието и щастието на хората от тази област.

При тях изпъкват други черти, които повече са свързани с отношението им към живота, отколкото с някаква конкретна билка или хранителен продукт, който да държи позитивизма им на ниво.

Вижте в нашата галерия кои са двете тайни на италианците от Чиленто, благодарение на които не страдат от безпокойство и депресия.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: