Ново 20! Изпуснатите газове на партньора удължават живота ти

Искате да живеете по-дълго – няма проблем, просто свикнете с миризмата на изпусканите от партньора газове. Колкото и невероятно да ви звучи това, то има своето научно обяснение.

Всяка връзка преминава през определени етапи. Някои поставят партньора пред себе си във всеки един момент дори когато става въпрос за изхранване. Други започват да пишкат на отворена врата, без да се притесняват един от друг. Тук обаче говорим за класиката – споделеното пръцкане.

Ако партньорите не се срамуват да изпускат газове един пред друг, това говори много за степента на комфорт във връзката. Когато достигнете до този момент, то вашите отношения са бетонирани. Оказва се, че това носи повече позитиви, отколкото предполагате.

Най-често партньорите изпускат газове един пред друг, когато са под завивките. Миризмата на гнило яйце може да разсмее едни, но да ядоса други – всеки човек е различен. Има обаче добра новина и тя не е само за жертвите за това неправомерно обгазяване.

Последното проучване на университета в Ексетър, Англия, води до теорията, че изпуснатите газове могат да са полезни за вашето здраве. Учените са категорични, че въпреки че сероводородът е известен като миришещ на изгнили яйца газ, той се произвежда по естествен начин в тялото и всъщност може да се окаже полезен при използването на бъдещи терапии, лекуващи различни заболявания.

Водороден сулфид – това е съставката, която причинява ужасните миризми, които идват след тихия демон. Вторичният продукт обаче може да има ползи за индивида. Основните позитиви включват намаляване на шансовете за сърдечни пристъпи, удари и рак, както и артрит и деменция в дългосрочен план.

И това не е всичко. Митохондрията, която задвижва производството на енергия в клетките, може да бъде запазена чрез вдишване на миризмата в първите секунди на изпускането ѝ.

За да докажат предположенията си, учените са създали съединение, наречено AP39. Той доставя много малки количества газ в митохондриите. Резултатът показва, че ако стресираните клетки се лекуват с АР39, те остават живи, без да навредят на митохондриите. А това удължава живота ни.

Ето защо не трябва повече да се сърдите на партньора, че пръцка пред вас – той просто иска да живеете вечно. Ако нямате партньор - ще трябва да си изпускате газове сами.

4.8
Общо 5 гласували
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: