Перфектния коктейл спрямо зодията

Перфектния коктейл спрямо зодията

Коктейлите са идеалното средство за разхлаждане в горещите летни дни и неслучайно са любимо питие на всеки, който иска да опита нещо по-различно от студената бира - класиката на питиетата за лятото.

И както знаем, зодиите са 12 и всяка една от тях привлича към себе си различни неща, както и демонстрира различни предпочитания във всяко отношение. Това важи дори за коктейлите - всеки един от 12-те представителя на зодиака предпочита различна цветна напитка.

Ако си мислите, че вашият любим аромат е ром или пък този на коктейл с джин, погледнете вашата зодия и проверете дали е така. Какъв е любимият ви коктейл според зодията?

Овен - Мохито

Неслучайно това е любимата напитка на много хора по цял свят. Вкусът на коктейла е изключително свеж и ободрява. Споровете дали Куба е родината на тази лятна свежест не са толкова важни, същественото е, че е перфектна лятна напитка, в която алкохолната съставка от бял ром се съчетава перфектно с вкуса на лайма, а газираната вода и кубчетата лед са това, което утолява жаждата.

Телец- Блъди Мери

Може би най-знаменитият коктейл, който е и най-сложен, е Блъди Мери. Приготвен по традиционна рецепта, той се харесва на традиционалисти като Телците. Водката и доматеният сок, които са в основата му, са стимулант на сексуалните желания както на мъжете, така и на дамите от този знак.

Близнаци - Шанди

Перфектния коктейл спрямо зодията

Коктейлите с бира, какъвто е Шанди, са харесвани от представителите на зодия Близнаци. За разноликите Близнаци обаче само освежадаващата напитка от хмел не е достатъчна да задоволи вкуса им, затова към нея се добавят бял ром, лайм, газирана вода, а също така и задължителният лед, който да охлади горещите емоции на Близнака.

Рак - Сангрия

За воден знак като Рака представата за безбрежно море се свързва с типично морски държави като Испания, а Испания се асоциира със Сангрията, коята е един от символите на страната. Коктейлът от вино и плодове е един от най-приятните и освежаващи напитки за топлото испанско лято.

Лъв - Джин с тоник

Джинът с тоник е алкохолен коктейл, който освен двете съставки в заглавието съдържа също лайм или лимон с лед. Това е класически коктейл - символ на коктейлите изобщо, който се харесва на царствена зодия като Лъва.

Дева - Аперол Шприц

Перфектния коктейл спрямо зодията

Този италиански коктейл, роден в областта Венето, е може би най-известният коктейл за аперитив в света. Разреденото бяло вино със сода, което дава асоциации за газираната бира, украсен с портокал, е много освежаваща напитка и се харесва на спокойната природа на Девата.

Везни - Манхатън

Уиски, вермут и битер с лед - какво по-добро за една Везна, която обича да уравновесява вкусовете. Този коктейл е силен и популярен и неслучайно се харесва на уравновесените натури, кара ги да изпитат непознати за тях силни страсти, макар и само под формата на коктейл.

Скорпион - Замразена Маргарита

Перфектния коктейл спрямо зодията

Коктейлът Маргарита е истинска класика, микс от текила, лимонов сок, лайм и сол. Различни и неочаквано миксирани вкусове, които няма как да не се харесат на Скорпиона, който обича предизвикателствата.

Стрелец - Минт Юлеп

Този сладък алкохолен коктейл е много подходящ за Стрелеца, който обича приятната страна живота, неговото забавно лице. В приятелска компания или на семейно събиране е чудесно да се изпие един Юлеп сред любими лица, точно както го харесва Стрелецът.

Козирог - Мартини

Джин и вермут е неустоима комбинация, на която е подвластен и Козирогът, който обича стабилните и силни предизвикателства, представени от популярния коктейл.

Водолей - Шприц с бяло вино

Перфектния коктейл спрямо зодията

Разреденото със сода бяло вино, което го прави леко газирано, е любимо на Водолея, който обича лекия алкохол, който повече стимулира, отколкото опиянява.

Риби- Май Тай

Ром, бадемов сироп, лайм, все съставки, които придават оригинален вкус на коктейла, любим на Рибите. Асоциацията за тайнственост се създава от ароматите, които омагьосват представителите на зодията в този коктейл и го правят любим.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: