Белият имел пречиства от грехове

Белият имел пречиства от грехове

Още от древността белият имел се е използвал за лечението на редица болести, но заедно с това се е смятало, че той има много магически свойства. Най-голяма популярност растението има по време на културата на жреците, а именно друидите. Те са смятали, че това е истинска панацея от всичко, като това се е дължало според тях на силната магическа мощ и целителна енергия.

Белият имел пречиства от грехове

Белият имел е универсално растение, като всички народи са смятали, че то има множество полезни лечебни свойства и магическа сила. Също така има изключително силни защитни сили, като и до днес се смята, че може да се ползва като талисман.

Можете да го ползвате като амулет от уроки и лоши очи, като за целта закачите клонката до входната си врата. Така всеки, който влиза в дома ви няма да може да ви навреди. Имайки предвид силната и мощна енергия, белият имел може да ви предпази дори от най-негативните вибрации.

Също така е смята, че белият имел пречиства греховете ни, които имаме. Символиката на растението е много особено, поради енергийната си сила, като така можете да го използвате и за тази цел, ако искате да пречистите вашите грехове. Още от Древността са били познати на хората силните вълшебни сили на белия имел.

Така например една от коледните традиции по празниците повелява да сложим клонче или венче от имел на входната ни врата, като така не само пречиствате греховете си, но и каните щастието и доброто в дома си. В миналото се е смятало, че всяка една двойка, която мине под това венче е трябвало да се целуне, за да покаже своята истинска и чиста любов.

Бял имел

В английските традиции пък се е смятало, че ако момиче не бъде целунато под белия имел, тогава няма да се омъжи и ще остане стара мома, защото има много грехове. Ако пък по една или друга причина венчето или клонката на белия имел се запали, тогава двойката, която вече се е целунала там, няма никога да създаде семейство и да се омъжи.

В скандинавските митове белият имел е символ на Бог Балдур, който от своя страна е покровител на чистотата, красотата и любовта. Традициите около белия имел във всяка една народност са му придали различни магически сили, но и до днес се смята, че той има много силно и мощно действие, като така това растение дори е способно да пречиства греховете, но и да ви предпази от уроки и зли очи.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: