Хапвай по един банан на ден! Може да ти спаси живота

Хапвай по един банан на ден! Може да ти спаси живота

Всички обичаме да си хапваме плодове и това е напълно нормално. Освен чисто вкусовите им качества те са и много полезни за здравето ни, тъй като са ценен източник на витамини, минерали и редица микроелементи, които спомагат за редица процеси в тялото ни.

Така например, ако не получаваме достатъчно витамини, тогава може да се стигне до авитаминоза, което е доста сериозно състояние. Именно затова е толкова важно да си хапвате достатъчно плодове, което важи още по-силно за студените зимни месеци.

Защо един банан на ден може да спаси живота ни?

Безспорно един от любимите плодове на много хора са бананите, а освен това у нас можете да ги намерите целогодишно. Те са ценен източник на калий, което е от водещо значение за нашите артерии, тъй като този микроелемент помага за намаляването на вероятността от блокирането на тези кръвоносни съдове. Днес дори е научно доказано, че ако консумирате по един банан всеки ден, то това автоматично намалява рискa от инфаркт и сърдечен удар, действайки като превенция. Това бе официално публикувано в The Independent, а именно имайки предвид направеното проучване и получените от него данни.

По един банан на ден!

Подобни били и резултатите на учените от Университета в Алабама. При него бил направен експеримент с мишки, които били разделени в три групи. Първите били на диета с ниско съдържание на калий, вторите - с нормално, а третите - с високо.

Резултатите били фантастични, а именно учените доказали това, че има очевадна връзка между риска от сърдечен удар и консумацията на храни с калий. Така в хода на експеримента било забелязано, че групата, която е била на диета с ниско съдържание на калий, е имала сериозни проблеми с кръвоносните съдове, докато третата е нямала никакви здравословни патологии на сърдечната система.

Важно е обаче да се спазва някаква златна среда, а не да прекалявате. Причината е в това, че така може да имате здравословни проблеми с храносмилателния тракт, а именно болка в стомаха или гадене. Именно затова идеалният вариант е да си хапвате по един банан всеки ден, което е отличена превенция срещу блокирането на кръвоносните съдове и като цяло срещу заболяванията на сърдечната система.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: