За твое добро: Изтрий тези неща от фейбук профила си!

За твое добро: Изтрий тези неща от фейбук профила си!

Невинаги разбираме ясно, че даваме прекалено много информация за себе си в социалните мрежи. Може би ви се струва, че цялата тази цифровизация е полезна, но далеч невинаги е така.

Все пак е важно да запазите част от информацията за себе си, тъй като тя може да бъде използвана и не за добри намерения.

Именно затова е важно да се научите да филтрирате това, което споделяте, и да преценявате, какво можете да публикувате публично и какво не.

Казваме го за твое добро: Изтрий тези неща от фейсбук профила си!

1. Непристойни снимки от миналото

Дори и да сте публикували преди такива снимки, трябва да ги изтриете. Разбира се, че може да сте грешили и да имате пиянски изцепки или пък по-разголени снимки по бельо, защото все пак безгрешни хора няма. Въпреки всичко е редно да ги изтриете от профила ви, тъй като подобни снимки не бива да са публично достояние за всеки човек. Все пак представете си, че решите да започнете работа като адвокат или някаква друга ръководна позиция. В този случай не би било редно да имате подобни снимки, които могат да ви изиграят много лоша шега. Подобни фотоси говорят много лошо за вас, като може да навредят изключително много на репутацията ви като цяло, както и да се използват срещу вас при определи обстоятелства.

2. Места, които посещавате

Изтрий тези неща от фейбук профила си!

Това също не е добра идея, тъй като така дори да искате да се скриете понякога, пак ще бъде лесно да бъдете намерени. Всеки има места, които посещава по-често и така тагвайки се, всеки ще може да види къде ходите обикновено. Далеч не е необходимо всеки да знае къде се намирате по всяко време на деня, затова по-добре избягвайте тази опция на социалните мрежи.

3. Къде живеете

Това е огромна грешка, тъй като реално погледнато във всеки един момент всеки може да ви открие. И без това всичките ваши близки знаят къде живеете, така че който е наистина важен за вас, лесно може да ви намери дори и по телефона.

За твое добро: Изтрий тези неща от фейбук профила си!

4. Снимки с бивши

Не е никак добра идея да имате подобни фотоси, особено ако сте започнали нова връзка. Все пак и на вас няма да ви е никак приятно да виждате половинката ви как се прегръща и целува, макар и това да е само на снимки от миналото. По-добре е да оставите тази част от живота ви преди в миналото и да изтриете подобните снимки от профила ви в социалните мрежи.

5. Снимки на децата ви

Можете спокойно да показвате тези снимки, но само на вашите истински близки хора, а не на всички в социалните мрежи. Все пак това са доста лични моменти, които недоброжелателите ви могат да използват с различни цели.

6. Месторабота

В никакъв случай не споделяйте къде работите. Причината отново е идентична с горната, а именно така можете да бъдете намерени по всяко време на деня. Нека тази информация да остане само за вас, а не всичките ви 500 приятели да са наясно с това, къде работите.

Научете се да разграничавате личния ви живот от този в социалните мрежи. Не е необходимо да споделяте всичко, което правите, в профила ви във фейсбук, защото все пак не трябва да сте като отворена книга дори за не толкова добре познатите ви хора.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: