3 супер упражнения за корем, които ще ви държат във форма

3 супер упражнения за корем, които ще ви държат във форма

Плочките по корема са доста впечатляващи, но изискват много физически упражнения. Все пак заздравяването на мускулите на корема е по-лесно, отколкото предполагате.

Видимите плочки всъщност се правят в кухнята – трябва да спазвате нискомаслена диета, докато тренирате. Това е най-важното нещо за показването на плочките. Но все пак има и няколко ефективни упражнения за корем, които да правите, за да постигнете желаното.

Според Американския съвет по спорта има три коремни упражнения, които са най-ефикасни.

Велосипедни коремни преси

Коремни упражнения

Легнете по гръб на постелка и вдигнете краката си във въздуха, като коленете трябва да свити към гърдите ви. Ръцете скръстете зад главата. За да включите активно коремните мускули, трябва да се опитате да докоснете коляното с лакътя си (ляв крак-дясно коляно и обратно).

Това упражнение за корем включва всички коремни мускули.

Столът на капитана

За това упражнение ще ви трябва малко фитнес оборудване. Хванете се здраво за две дръжки, които да са на нивото на лактите ви. Отпуснете краката надолу. След това сгънете в колене двата крака едновременно, като ги придърпате към гърдите си. Бавно пуснете краката надолу и повторете. Това упражнение също е много ефикасно.

Коремни преси на топка

Ефективни упражнения за корем

Третото най-ефективно коремно упражнение е коремна преса. Обикновено хората смятат, че само с коремни преси ще постигнат желаните плочки. Все пак обаче трябва да включите всички мускулни групи.

Коремните преси на топка за упражнения включват в употреба всички коремни мускули, което е по-ефективно от обикновената крънч преса.

За да направите това упражнение, легнете върху топка с ръце зад главата ви и направете обикновена крънч преса. Това упражнение е супер ефективно. То изисква и доза баланс, което го прави още по-подходящо.

Стягането на коремните мускули не е важно само заради външния вид. Напротив, стегнатият корем ще държи и гръбнака ви изправен. Ако сте решили да правите преса ще ви трябват между 3 и 20 месеца. Но не забравяйте, че диетата е най-важна. Дори и да стои с часове във фитнеса, ако не се храните правилно, няма да постигнете желания резултат.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: