Яж тези храни, за да държиш грипа далеч

Яж тези храни, за да държиш грипа далеч

Наясно сме, че сме изправени пред пандемията от коронавируса. Също така сме наясно, че тя рано или късно ще отмине.

Но различните видове настинки и грип ще продължават да съпътстват човешкия ни живот, без значение дали ги желаем или не.

Ето защо тук ще ви покажем как чрез консумацията на определени храни ще можете да държите грипа и настинките по-далеч от вас.

1. Чесън

Да, чесънът прогонва не само вампирите (казано на шега), но и вирусите, защото е признат за един от най-мощните природни антибиотици. За да не се загуби никаква част от неговите полезни съставки, е добре обаче да го консумирате пресен. Добавяйте го към салати, студени супи (типичен пример е нашенският таратор, както и испанската доматена супа Гаспачо), сосове, разядки и какво ли още не. В случай че по-острата му миризма или пък по-пикантния му вкус не ви допада толкова, то не се колебайте да го консумирате и след термична обработка, когато тези негови качества (мирис и вкус) вече не са толкова осезаеми.

2. Лук

Лукът е храна срещу грип

Той също е препоръчително да бъде консумиран в прясно състояние, а не сготвен, именно за да се запазят ценните му съставки. Но, както и при чесъна, спокойно можете да го консумирате и след термична обработка. Чудесна идея ще е за обяд например да си приготвите една френска лучена супа. Когато е термично обработен, лукът няма да ви люти, а от друга страна, лучената супа се приготвя само от лук. Т.е. ще компенсирате с количеството му, макар и самият лук да не е в прясно състояния.

3. Джинджифил

Подобно на всички изброени противовъзпалителни средства, джинджифилът също е добре да се консумира пресен. При болки в гърлото обаче можете да си приготвите отвара от лук. Освен че има противовъзпалителни свойства, той е също така и болкоуспокояващ. Да не забравим и че е доказан антиоксидант.

4. Мед

Мед, лук, джинджифил ни пазят от грип

Медът е поредният природен антибиотик, но отново - за да запазите полезните му свойства, не трябва да го консумирате термично обработен. Това означава, че когато го добавяте към чая си например, трябва да изчакате самият чай леко да изстине и едва тогава да го добавяте. Също така внимавайте с меда и по отношение на алергиите, защото има хора, които за нещастие, са предразположени към сенсибилизация към медния прашец.

5. Куркума

Използвайте я ежедневно - прибавяйте я към супи, към месни ястия и задължително към ориз. Освен че ще подсили имунитета ви, тя ще способства и за контролиране на теглото ви. А това определено е чудесна вест!

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: