Той живя до 105 години с тези 5 прости правила! Последвай ги

5 от 5 Снимки

5. Забавлявайте се


Енергията и силата идват, когато се чувстваме добре и поддържаме ума си в мир. Доброто хранене или сън няма да спрат депресията или безпокойството. Успокойте първо ума си, а след това всичко останало.

Д-р Шигеаки Хинохара постигна приживе огромен напредък за медицинската наука в Япония. Основната дейност, с която се е занимавал повече от 70 години, е промяната на начина на живот с цел удължаването му.

След като навърши 100 години, той публикува книга с безценните съвети за дълъг живот, която става международен бестселър. Д-р Хинохара твърдо вярва, че дългият му живот се дължи на факта, че през цялото време той се е водил от няколко прости правила.

Лекарят столетник почина на 18 юли 2018 година, след като навърши 105 години. Причината за неговата смърт се счита за дихателна недостатъчност.

През 1945 г. той е един от милионите пострадали и изгубени хора от Втората световна война. Трябват му няколко години да се съвземе, но през 1954 г. излиза с идеята за подробна годишна физическа проверка в Япония. Процедура, която се провежда и до днес.

Хинохара бе шеф на пет фондации и президент на Международната болница Свети Лука в Токио.

Роден през 1911 г., д-р Хинохара е автор на 75 книги. Неговата работа в голяма степен кръжи около доброто умствено и физическо здраве. Той не престава да практикува медицина дори няколко дни преди смъртта си.

Ето и няколко от съветите на японския столетник за по-дълъг живот:

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: