Той живя до 105 години с тези 5 прости правила! Последвай ги

1 от 5 Снимки

1. Твоето меню


За закуска пийте кафе, чаша мляко и някакъв портокалов сок с една супена лъжица зехтин в него. Зехтинът е чудесен за артериите и поддържа кожата здрава. Обядът трябва да е съставен от мляко и няколко бисквитки или нищо, когато сте твърде заети да ядете. Вечерята трябва да е съставена от зеленчуци, малко риба и ориз, а два пъти седмично и 100 грама постно месо.

Д-р Шигеаки Хинохара постигна приживе огромен напредък за медицинската наука в Япония. Основната дейност, с която се е занимавал повече от 70 години, е промяната на начина на живот с цел удължаването му.

След като навърши 100 години, той публикува книга с безценните съвети за дълъг живот, която става международен бестселър. Д-р Хинохара твърдо вярва, че дългият му живот се дължи на факта, че през цялото време той се е водил от няколко прости правила.

Лекарят столетник почина на 18 юли 2018 година, след като навърши 105 години. Причината за неговата смърт се счита за дихателна недостатъчност.

През 1945 г. той е един от милионите пострадали и изгубени хора от Втората световна война. Трябват му няколко години да се съвземе, но през 1954 г. излиза с идеята за подробна годишна физическа проверка в Япония. Процедура, която се провежда и до днес.

Хинохара бе шеф на пет фондации и президент на Международната болница Свети Лука в Токио.

Роден през 1911 г., д-р Хинохара е автор на 75 книги. Неговата работа в голяма степен кръжи около доброто умствено и физическо здраве. Той не престава да практикува медицина дори няколко дни преди смъртта си.

Ето и няколко от съветите на японския столетник за по-дълъг живот:

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: