Нещата, които вече не можете да видите в уважаващите себе си ресторанти

5 от 5 Снимки

5. Трансмазнини


Много от ресторантите (или поне тези, които ги е грижа за клиентите) вече не толерират трансмазнини. Причина за това е, че те могат да допринесат за сърдечни заболявания, висок холестерол и дори преждевременна смърт. Към момента тази тенденция е разпространена основно в САЩ, където предстои трансмазнините да бъдат забранени през 2025 година.

Трансмазнините се създават, когато натуралното растително масло се хидрогенира по време на преработката, което му позволява да има по-дълъг срок на съхранение в сравнение с обикновените масла.

Околната среда става все по-замърсена поради все по-голяма употреба на пластмаси в ежедневието. Хората, от своя страна, стават все по-болни заради пороци като тютюна и алкохола и вредни изкушения като захарта и нездравословните мазнини.

За щастие, ресторантите (може би не точно в България) са забранили използването на няколко от най-големите замърсители и виновници за гореизброените проблеми, така че може да се радваме, че поне нещо се прави в посока по-чист свят и по-добро здраве. Има някои неща, които няма да срещнете в уважаващите себе си ресторанти.

Разбира се, в списъка, който може да видите в нашата галерия, не трябва да забравяме и цигарите. На хартия дори и в България те са забранени в ресторантите. Докато по нашите земи все още могат да се видят заведения, в които се допускат пушачи, в по-голямата част на Европейския съюз това е строго забранено.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: