Запознайте се с най-възрастната жена в света!

Най-старата жена
Снимка: АР
Хулия Флорес от Боливия

Старица на близо 118 години изуми света с преклонната си възраст. Запознайте се с Хулия Флорес от Боливия, която вероятно е най-възрастната жива жена в света.

Хулия е на 117 години и 10 месеца. От самото си раждане тя живее скромно, но това не ѝ е попречило да достигне преклонна възраст. Тя няма съпруг и деца, а компания ѝ прави нейна племенница. Откакто се помни, се бори с различни неволи.

Още от дете се грижи за добитък. Продавала е и плодове. Сега обитава беден дом, но не се оплаква. Даже е доста жизнерадостна. Често свири на малката си китара и пее песни. А нейните приятели – няколко кучета, котки и петел, са винаги до нея.

Хулия споделя и с какво се храни. Плодовете и зеленчуците заемат основна част от нейното обичайно меню. Но в редки случаи си позволява и сладкиши, тъй като тортите са нейна голяма слабост. Обича да си пийва и газирани напитки, но в малки количества.

И макар Хулия Флорес да е сред рекордьорите в света, тя едва ли ще получи официално отличие в Книгата с рекордите на Гинес. Причината за това е, че тя дори не е кандидатствала за нея. Просто защото подобни неща не я вълнуват.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: