Загадка: Как принцесата е избягала от кралството

Загадка: Как принцесата е избягала от кралството
Снимка: brightside.me

Ако обичате логическите предизвикателства днес можете да тествате своята досетливост с предизвикателството на сайта brightside.me.

Предизвикателството е много просто: Преди много години в едно отдалечено кралство живеел жесток владетел, който не давал на никого от замъка си да излиза навън. Странични хора той също не допускал до своите покои.

До владенията на царя се стигало само по един мост, който обаче бил денонощно охраняван от пазач. Той имал заповед да убива всеки, който се опитва да напусне замъка и да прокужда всеки, който иска да влезе в кралските владения.

Всеки ден обаче имало интервал от 5 минути, през които въпросният мост оставал неохраняем. Но пък, за да се прекоси съоръжението изцяло, били необходими 8 минути.

Въпреки това кралската наследница успяла да избяга. Можете ли да познаете как е успяла? Помислете и вижте отговора в галерията ни!

Когато охранителят излязъл в почивка, щерката на краля поела по моста. Щом изтекли петте минути, се обърнала с лице към двореца. Когато пазачът дошъл и видял, че девойка от другата страна на моста се е запътила към кралството, побързал да я изгони. Така принцесата избягала невредима.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: