Необикновено царство приютява всички малки хора по света

Необикновено царство приютява всички малки хора по света
Снимка: patrikwallner.com

Царство, в което хората с височина под 130 сантиметра се чувстват на мястото си, е обособено в китайската провинция Юннан. Мястото е популярен атракцион за туристи.

Малките хора, живеещи тук, страдат от различни заболявания, заради които не могат да пораснат достатъчно. При нормални условия ниският им ръст е пречка, но в китайския парк се чувстват приети и удовлетворени.

Всеки от тях получава работа независимо от образованието си. Целта им е да забавляват туристите, представяйки се за царство на малките хора. Имат си крал, кралица и въоръжена страна.

Паркът е основан през 2009 година, а обитателите му вече са около 100 души на възраст между 18 и 49 години. Плаща им се по 320 долара месечно, като от парка им осигуряват безплатен подслон и храна.

Но най-важното е, че в това царство няма дискриминация. Малките хора казват, че тук се чувстват щастливи. Но въпреки това не липсват критики по отношение на парка и подозрения в трудова експлоатация.

Създателят на тематичния парк казва, че е искал да обособи място, в което хората с дребен ръст да се чувстват приети и да не се срамуват от външния си вид. Много от тях са намерили работа тук, а някои са открили и голямата си любов.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: