Искате да знаете повече за себе си: Изберете си чакра!

1 от 6 Снимки

1. Червена - Коренна чакра


Червеното е най-дълбокият и най-мотивиращ от всички цветове. Тази чакра представлява оцеляването в света. Вие се събуждате и се движите към промените, които трябва да направите в живота си. Червеното е страст, упоритост, любов, смелост и много голяма сила. Цветът се свързва с богатството и съпротивата. В същото време той може да донесе ярост, гняв, депресия и чувство на неудовлетвореност.

Това става, само когато чакрата е разбалансирана. Стане ли това, ще получите физически симптоми, като хранителни разстройства, песимизъм и липса на концентрация. За да промените това, може да използвате червената положителна енергия, за да увеличите силните си качества, като амбиция, решителност и постоянство.

Чакра, в превод от санскрит, означава колело или диск. В йогата, медитацията и аюрведа, този термин се отнася до енергийното колело в тялото.

Има 6 основни чакри. Те са разположени по протежение на основата на гръбнака до темето. За да ги визуализирате, представете си енергийно колело, където се срещат материята и съзнанието. Тази невидима енергия е жизнената сила, която ни държи жизнени, живи и здрави.

За да разберете нещо повече, изберете една от чакрите на снимката. Помислете коя най-много ви допада. Този избор се взима на подсъзнателно ниво и разкриват много на подсъзнателно ниво. Тайните, които ще разберете за вашата личност, ще ви изненадат. Вижте в горната галерия какво казва всяка една от чакрите.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: