България може да изкарва милиарди! Стоим върху златна мина

1 от 4 Снимки

България стои върху истинска златна мина. Страната ни погребва нещо велико, от което можем да изкарваме милиарди.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Талеб Рифай, е категоричен, че България може да се превърна е най-богатата държава в Европа. Разковничето се крие в тракийската цивилизация.

Наследството, което са ни оставили предците ни, спокойно може да ни направи богати. Българският туризъм има изключителен потенциал. Тракийската цивилизация е българска и т.нар. права върху нея не могат да бъдат оспорени от никоя друга държава. Единственото, което трябва да направим, за да се възползваме от тази златна мина, е да започнем масивна реклама.

Българският туризъм винаги е пренебрегвал най-ранната античност. Пред света винаги рекламираме народните носии и нестинарките. А забравяме за факта, че това е замята на Орфей и Спартак. Споровете относно това коя е нашата истинска история, са ни осакатили. Българите на практика не са свикнали с мисълта, че са преки наследници на траките. А това са хората с първата писменост в света, обработвали злато първи, дали земеделието на Европа и превърнали европейската цивилизация в Античността развита и просперираща. И колкото и да не ни го побира ума – да, Спартак е българин.

До този момент туризмът ни не е свикнал да се рекламира в тази светлина. Една подобна стратегия обаче превърна Гърция в топ туристическа дестинация. Милиарди хора смятат съседката ни за люлка на цивилизацията. Това, разбира се, се постига с методите на преувеличението, манипулацията или чистата заблуда. И всичко, за което гърците лъжат, е истина при нас.

Древногръцката култура, митология, традиции и вярвания в по-голямата си част е заимствана от траките. А историята е капитал, който може да се използва изключително успешно. Ето защо тракийските светилища трябва да бъдат облагородени. Надписите от Ситово, Кранево и Градешница трябва да престанат да са просто сензационни новинарски заглавия. Ако събудим траките от дълбокия им сън, България също може да се прероди в една богата държава. Нужна е само воля.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: