Тя отряза крака си, за да носи поли

Тя отряза крака си, за да носи поли
Снимка: Kristy Wimberly/SWNS

Историята на Кристи от Сейнт Луис, Мисури, е потресаваща и вдъхновяваща. Тази 32-годишна жена взе съдбоносното решение да отреже крака си, за да облече къса пола за пръв път от 20 години.

Кристи крие грозния си крак в продължение на две десетилетия. Когато е на 6 години, тя е диагностицирана с рядка форма на рак на гръбначния стълб. Нервите, свързващи гръбначния мозък с крака, са били повредени по време на операциите за отстраняване на тумора. Това преустановява растежа на крайника ѝ и той остава с 5 см по-къс от другия. Така жената не е можела да ходи без патерици.

В детството си Кристи е подложена на 19 операции, за да удължи крака си. След всяка операция от тях прекарва по няколко месеца в инвалидна количка докато се възстанови. В училище всички ѝ викат инвалид, защото е вманиачена в прикриването на увреждането си.

Кристи никога не носи къси панталони или рокли. В горещите летни дни в Мисури тя избягва всички мериоприятия на открито, като бейзболни мачове и други. А ако все пак отиде, тя е с панталони и се поти ужасяващо.

Кристи открива любовта и ражда едно дете, но въпреки това нещо ѝ липсва. Ето защо през юли 2017 г. взима решение да ампутира крака си и да сложи протеза. Това ѝ позволява да обуе къса пола, шорти и къси дрехи за пръв път от 20 години. Тя с гордост показва протезата си.

Тя отряза крака си, за да носи поли
Снимка: Instagram

След ампутацията съпругът на Криси, механикът Дон Уимбърли и 4-годишната ѝ дъщеря Ева Ервин са усетили голямата промяна. Жената вече е по-свободна в движенията си, тъй като тя е снабдена с бионално коляно, което се контролира от тежестта и движението на горната част на крака.

Кракът на Кристи може да се управлява и от нейния смартфон, като може да бъдат включени различни режими за дейности като бягане и дори тенис. Тя е категорична, че не само не съжалява, но е и закъсняла с решението си да отреже крака си.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: