Двойничката на Мерилин Монро умира по-трагично от своя идол

Двойничката на Мерилин Монро
Снимка: dailymail.co.uk
Двойничката на Мерилин Монро

През 50-те и 60-те години на миналия век манията по едрогърдите блондинки била в своя пик. Най-изявеният пример е Мерилин Монро, но тя е имала още десетки двойнички, а най-известната от тях е модела Сабрина.

Също като своя идол истинското ѝ име е Норма, а псевдонима Сабрина ѝ е даден, когато влиза в шоубизнеса. Преследвали са я тълпи от обожатели, хонорарите ѝ са чупели рекорди, но завършва живота си трагично.

Звездата ѝ изгрява, когато комикът Артур Аски обявява кастинг за британската Мерилин Монро, която трябвало да му асистира в телевизионното шоу Before Your Very Eyes. Пощата на редакцията буквално е зарината със снимки на красиви блондинки, но той се спира на Сабрина.

От събеседването става ясно, че тя няма има грам актьорски талант, но пък и не било нужно, защото била ослепително красива и приличала на Мерилин Монро, като точно това се търсело.

Норма Ан Сайкс е родена в малко предградие край Манчестър. Баща ѝ работел като механик, а майка ѝ била шивачка. Още в най-ранна възраст Норма се запалва по плуването, благодарение на което изваяла перфектното си тяло. На 14 години обаче се разболява от полиомиелит и вследствие на няколко операции на краката започнала да куца.

Майка ѝ първа забелязала красивите черти на дъщеря си и решила, че може да успее като модел. Двете се преместват в Лондон и не след дълго Норма получава първите си предложения за снимки. Малко след това се появява и възможността да е асистентка в телевизионно предаване.

Телевизията превръща Сабрина във втората Мерилин Монро. Всяко нейно появяване е гръмко отразявано от медиите, като ѝ плащали солидни хонорари, за да присъства на откриването на магазини.

Във филми обаче участието ѝ било доста по-скромно, тъй като не можела да запомни повече от 2 изречения наизуст, а най-често я наемали само като модел.

Славата я отвежда при нейния съпруг – богат гинеколог и бохем. Той ѝ осигурява разкош, за какъвто в детството си само можела да мечтае.

Норма започнала да пътува из целия свят, да кара 2 спорни коли и да живее в огромна къща. Но скоро съпругът ѝ омръзнал и тя решила да се разведе, смятайки, че ще получи тлъсто обезщетение, с което ще може да живее охолно.

Но сметките ѝ излезли криви и не само че остава без партньор в живота, но Сабрина остава и без пукната стотинка. Вече никой не я наемал и се наложило да се премести с майка си от луксозно имение в Холивуд в малка къща в едно от бедните предградия на Лос Анджелис.

Малко след шокиращата промяна Сабрина започнала да страда от силни болки в гърба и решава да си направи операция, която завършила неуспешно и парализирала половината ѝ тяло. Красавицата била принудена да остане в инвалиден стол до края на живота си, което слага окончателния край на нейната кариера.

Двете с майка ѝ били толкова бедни, че не можели да си позволят климатик, а при една от рекордните жеги в Ел Ей майка ѝ починала от топлинен удар.

Останала сама, за Сабрина започнали да се грижат случайни бездомници и наркодилъри, които помагали в домакинството и за сметка на това живеели в дома ѝ без наем.

Сочената за двойничка на Мерилин Монро умира през 2016 година, но за смъртта ѝ се разбира година по-късно, тъй като живеещите в къщата ѝ бездомници не искали да бъдат изгонени.

Преди да почине, тя повикала фризьор в дома си, който я боядисал в платинено русо /виж галерията/. Последните ѝ думи били: Дълго време не знаех какво искам, но сега знам. Искам уважение, само малко уважение.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: