Изненада: Ето в кои държави може да си купите имот за 1 евро

1 от 5 Снимки

1. Италия


Село Карега-Лигуре от години продава къщи срещу 1 евро. Има обаче условие – новият собственик може да възстанови имота, но само с екологични материали. Освен това е задължен да запази автентична външната фасада. И все пак - сделката си я бива.

Имоти за 1 евро – няма лъжа, няма измама. Има държави, в които може да си купите къща или апартамент само с една монета.

Цена от 1 евро винаги привлича погледите на купувачите. Схемата за подобна продажба не е от днес или вчера. Тя обикновено се прилага за недвижими имоти, които трудно намират собственик. Понякога имотът е в лошо състояние, друг път – локацията му не е атрактивна за купувачите.

Схемата е любима на доста държави. Така например в последните години именно благодарение на нея страни като Италия и Франция разпродадоха част от замъците си. Само срещу едно евро новият собственик получава исторически имот, но трябва да инвестира стотици хиляди евро в реновирането и поддържането на имота.

Схемата обаче не е само за богати инвеститори – от нея може да се възползва всеки човек със средни доходи. Примерите са в нашата галерия.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: