10 държави, в които годината не е 2018

2 от 10 Снимки

2. Тайланд


В Тайланд 2018 ще бъде година 2561. Държавата живее според будисткия лунен календар, в който хронологията започва от момента, в който Буда постига нирвана. Будисткият календар се използва още в Шри Ланка, Камбоджа, Лаос и Мианмар. За улеснение на туристите обаче е въведено и използването на Грегорианския календар. 2561-ва ще бъде посрещната през лятото. Празникът включва фестивали, които се провеждат три дни.

Коя година сме? Отговорът на този въпрос може да се окаже по-сложен, отколкото си мислите. Всичко е относително.

Календарът е нещо, направено от хората, за да измерват времето по-лесно. То обаче е ефимерно и не може да бъде уловено. Точката за начало на отброяване на практика може да е всеки един момент. Именно това е трудното – как да започнем? Как да открием началото?

По-голямата част от света приема като начало на отмерването раждането на Исус Христос. Всички ние следваме Грегорианския календар с т.нар. нов стил. Той е съвременният международно признат светски календар.

На света обаче съществуват и различни календари. Има десет страни, които почитат свои собствени календари. В някои от тях годината е преди 2018-та, а е други живеят след нея. Кои са те, разберете само от нашата галерия.

4.3
Общо гласували: 3
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: