Ужас! Хлебарките ядат миглите и клепачите ви, докато спите

Хлебарки

В много домове нашествието от хлебарки е ужасен проблем, но с времето стопаните, които не могат да се преборят с пълзящите насекоми, започват да се примиряват с присъствието на тези, които оцеляват въпреки препаратите. Но освен че разнасят зарази и са изключително неприятни, хлебарките се хранят с части от собственото ви тяло, докато спите.

С тънките си крачета те се изкачват по тялото ви, докато блажено сънувате, и дори не може да ги усетите. Тогава настава истинско пиршество - хлебарките с удоволствие изяждат връхчетата на миглите ви! Хлебарките атакуват хората, когато са лишени от достъп до храна - тоест когато собствениците на жилището са скрили продуктите, така че да не може да ги достигнат зловещите насекоми.

Освен мигли обаче хлебарките са в състояние да повредят и кожата ви - те предпочитат миниатюрни парченца от тънката кожа на клепачите, устните, както и на сгъвките на коленете и лактите, където кожата е по-фина. Често страдат и веждите на хората, хлебарките ги атакуват по време на сън. Най-много са изложени на риск малките деца, тъй като тяхната кожа, мигли и вежди са много по-деликатни от тези на възрастните.

Спане

Подобен контакт с хлебарките е не само неприятен, но също така и много опасен - мястото може да се инфектира. Кожата около ухапването може да стане червена и да сърби силно, да се получи голям оток. След ухапване човек може да получи алергия към хлебарки, която се проявява в чувство за задух в помещения, в които има хлебарки.

За да изгоните завинаги хлебарките от дома си, освен че трябва да използвате различни препарати, трябва да станете истински маниаци по отношение на чистотата - боклукът трябва да се изхвърля възможно най-бързо, съдовете да не стоят дълго време в мивката, всички съдове с храна да се затварят плътно.

Хигиена в дома

Дори след като хлебарките са унищожени, редовно пръскайте с препарати, за да не се появи някое оцеляло насекомо и да даде живот на стотици други. Имайте предвид, че хлебарките могат да живеят повече от два месеца, без да се хранят, затова дори ако ги лишите от храна и си помислите, че са се изнесли на друго място, може да бъркате.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: