Вижте албиносите от различните раси! Видът им ще ви умили

Албиносите са красиви и завладяващи. Макар тяхна характерна черта да е бялата им кожа, при различните раси те изглеждат различно.

Макар албинизмът да е болест, тя изглежда изключително красиво. Албиноси са всички онези хора с нарушена пигментация на кожата, очите и косата. Аномалията е наследствена и се дължи на неправилно функциониране на ензима тирозиназа – ензимът, който е отговорен за произвеждането на меланин в организма. Меланинът пази тялото ни от вредните UV лъчи на слънцето, както и за пигментацията му. Недостигът му при албиносите ги прави изключително чувствителни към слънчевата светлина.

Телата на албиносите са с характерно бяла кожа. Дори окосмяването им е обагрено в бяло до бледо-жълто и червено. Очите им обикновено са прозрачно сини, сиви, зелени, а понякога изглеждат червени заради видимите кръвоносни съдове.

Интересното е, че албинизмът не е запазена марка на хората. Той може да се види в цялата природа - при риби, земноводни, влечуги, животни, дори растения.

Албинизъм е всъщност наследствено заболяване. Честотата на срещане на албинизма варира между различните географски райони и човешки популации. Приема се, че средната честотата е 1:17 000 души, което прави тези хора наистина уникални.

Няма албинос, който да изглежда досущ като друг. И макар да си приличат по кожата, косата и очите, албиносите от различните раси са истинско бижу. Разгледайте ги в нашата галерия – това са хора, въплъщение на думата уникат.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: