Митовете падат! Това е истината за лазерната епилация

2 от 5 Снимки

2. Лазерната епилация е вредна


Неионизиращата електромагнитна радиация, която се използва при лазерната епилация, произвежда енергия, която не е достатъчна, за да причини увреждане на ДНК, свързано с развитието на рак. Освен това видимата и инфрачервена енергии, които технологията произвежда, се абсорбира от пигмента на косъма и се трансформира в топлина, която термично разрушава космения фоликул. Това прави лазерната епилация абсолютно безвредна.

Лазерната епилация навлезе в света на красотата отдавна. Дълго години обаче жените страняха от нея по една или друга причина. Причина са всички митове и легенди, някои от които водят до истинско объркване.

Обезкосмяването е едно от най-досадните задължения за една жена. Сякаш безкрайното премахване на излишното окосмяване се превръща в част от рутината. Благодарение на него губим ужасно много ценно време, което може да вложим в нещо по-смислено и забавно.

Лазерната епилация е може би единственият траен вариант за обезкосмяване.

Около метода за отстраняване на космите са се зародили 5 големи мита. Кои са те и техните медицински и анатомични разяснения може да видите в галерията горе.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Анонимен
Анонимен
01.02.2018 07:58
И със всяка следваща процедура болката се увеличава, защото козметиците увеличават импулсите с цел да повлияят на вече по-слабите корени. На последната процедура буквално ревнах от болката.
0
0
Анонимен
Анонимен
01.02.2018 07:55
Ако жената прекара бременност ососмяването се възстановява и още как! Говоря от личен опит. Ще видим как ще е след радждането.
0
0