Митовете падат! Това е истината за лазерната епилация

1 от 5 Снимки

1. Лазерната епилация премахва трайно космите


Истина. Методът е единственият за трайното елиминиране на нежеланото окосмяване. Причините са няколко. Космите и мастните клетки в човешкия организъм са генетично заложени в ДНК-то на всеки човек. До 3-годишна възраст се развива първата фаза на окосмяване. В пубертета е втората фаза на трансформация – велус. В нея космите стават по-груби, дълги и гъсти – т.н. терминални косми. Лазерна технология за епилация има за задача да елиминира всички терминални косми по тялото, които създават естетичен дискомфорт. И тъй като косменият растеж е неедновременен процес, т.е. – космите не растат по едно и също време, са нужни няколко процедури, за да бъдат унищожени те в дадена зона.

Космите се унощожават, като се прекъсва техният жизнен цикъл. Това ставана принципа селективната фототермолиза - лазерната енергия се абсорбира единствено от пигмента на косъма (меланина) и по този начин достига до неговия корен, без да увреди околна тъкан. За 10 процедури са нужни около 2 години. При тях се унищожават 90-100% от космите. След тези задължителни процедури се прави лазер на желани зони веднъж или два пъти в годината. Окосмяването не се възстановява.

Лазерната епилация навлезе в света на красотата отдавна. Дълго години обаче жените страняха от нея по една или друга причина. Причина са всички митове и легенди, някои от които водят до истинско объркване.

Обезкосмяването е едно от най-досадните задължения за една жена. Сякаш безкрайното премахване на излишното окосмяване се превръща в част от рутината. Благодарение на него губим ужасно много ценно време, което може да вложим в нещо по-смислено и забавно.

Лазерната епилация е може би единственият траен вариант за обезкосмяване.

Около метода за отстраняване на космите са се зародили 5 големи мита. Кои са те и техните медицински и анатомични разяснения може да видите в галерията горе.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Анонимен
Анонимен
01.02.2018 07:58
И със всяка следваща процедура болката се увеличава, защото козметиците увеличават импулсите с цел да повлияят на вече по-слабите корени. На последната процедура буквално ревнах от болката.
0
0
Анонимен
Анонимен
01.02.2018 07:55
Ако жената прекара бременност ососмяването се възстановява и още как! Говоря от личен опит. Ще видим как ще е след радждането.
0
0