Никога не претопляй тези храни в микровълнова! Убиваш се бавно

7 от 7 Снимки

7. Гъби


Вкусните и полезни гъбки се похапват веднага след приготвянето им. При престояване и претопляне съставът на протеините в тях се изменя, а това води до проблеми с храносмилането.

Здравословното, пълноценно и балансирано хранене е от особена важност за нашето здраве. Без значение колко е полезно това, което сме приготвили обаче, храната бързо губи качествата си.

Колкото и прясна да е храната, ако бъде претоплена в микровълновата, тя може да загуби лесно много от своите полезни свойства.

Има храни, за които е абсолютно противопоказно да се подлагат на подобна термична обработка.

За да може да запазите вкуса и ползата от някои храни – не ги топлете повторно в микровълнова. Продукти като например картофите, сготвени на вкусна гозба, трябва да се хапват в рамките на същия ден, и то ако ги стоплите отново на тиган или в обикновена готварска печка. Ако оставите картофеното ястие да отлежава в хладилника в за следващия- или още по-лошо - по-следващия ден, рискувате да погълнете един куп токсични бактерии и съединения.

Вижте в галерията ни кои са нещата, които трябва да изядете веднага след приготвянето им. Това може да спаси живота ви.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: