Кажи Не на тези навици след хранене! Съсипват те бавно

1 от 6 Снимки

1. Чай след хранене


Не. Чаят може и да има куп ползи за здравето, но не трябва да се приема непосредствено след хранене, както и преди него. Причината – в него се съдържат танини, които възпират действието на някои нужни за храносмилането ензими. Освен това те възпрепятстват усвояването на желязото, което се съдържа в храната. Така че пийте чай най-късно час преди хранене и най-рано час след него.

Храненето и съпътстващите го навици понякога могат да ни изиграят лоша шега. След хранене повечето хора правят неща, които са противопоказни за здравето и доброто и пълноценно храносмилане.

Повечето от нас приемат храненето като задължение, което трябва да вместят в ежедневието си. Като всяко друго нещо от рутината, ние често подхождаме неразумно към него, без да обръщаме внимание какво причиняваме на организма си.

А лошите навици са тези, които водят до прием на повече калории, натрупване на килограми, както и здравословни неразположения. За да разрушим порочния кръг и да заживеем здравословно, е нужно да знаем кои са полезните и кои – вредните навици. Когато си изясним къде бъркаме, ще имаме и шанс да поправим грешката си.

Чаша чай след вечеря, дрямка, плодове – тези неща не само не са безобидни, но могат да се окажат и крайно опасни след хранене. Някои хора обаче са убедени, че навиците им след хранене са полезни.

За да решим спора, попитахме експертите – кое е полезно и кое – Не. Вижте какво отговориха те:

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: