Килограмите се топят като сняг на слънце! Черен кимион ви превръща във фиданка

Килограмите се топят като сняг на слънце! Черен кимион ви превръща във фиданка

Черният кимион е известен като Nigella sativa и няма нищо общо с познатия ни кимион. Двете растения дори не са от едно семейство. Черният кимион принадлежи към семейство Лютикови.

Черният кимион има почетно място в източната медицина. Най-често използвано в нея е маслото от продукта, богат на есенциални киселини, фолиева киселина и куп полезни минерали. Прилага се както за лечение, така и за отслабване.

В източната медицина от хилядолетия се твърди, че малките черни семенца могат да изцерят всяко състояние. Този древен и същевременно лесно достъпен лек заслужава почетното място не само на кухненския рафт, но и в рецептите с домашни лекове. Малцина знаят колко мощен е черният кимион в борбата за отслабване. Качествата му са неоспорими.

Маслата в черния кимион са мощен стимулатор на храносмилането и метаболитните процеси. Ако искате да усетите ефекта на подправката веднага сдъвчете няколко семенца на празен стомах. За да подпомогнете храносмилателната дейност, направете това след хранене. От зрънцата при дъвчене се отделят масла, които са истински еликсир за стомаха. Те нормализират всички процеси, свързани с обмяната на веществата в нашето тяло. Някои ги добавят и в храната. Запържете няколко зрънца в тигана и поръсете сутрешния си омлет с тях. Ефектът е поразителен.

Течният извлек от черен кимион също е ефикасен в отслабването. За него са нужни 2 с.л. от черните семенца и половин литър вода. Водата се кипва и в нея се поставят семената. Сместа се оставя да ври десет минути и след като изстине – се прецежда.

Килограмите се топят като сняг на слънце! Черен кимион ви превръща във фиданка

Полученият извлек се приема по 100 мл преди всяко основно хранене - три пъти на ден. Черният кимион стимулира диуретичните процеси. Изхвърлянето на излишните течности логично води до отслабване.

Маслото от черен кимион помага и при увисналата кожа след отслабване. За да се справите с неприятният проблем смесете няколко капки от него с масло от роза и грейпфрут. Полученото се нанася ежедневно чрез масажни техники, като емулсията трябва да е предварително затоплена. Разнесете я в зоните от глезените до кръста, като втривате около 5-7 минутки. Най-добре нанасяйте сместа на чиста кожа, преди лягане.

Маслото от черен кимион може да се приема и перорално. За отслабване то се пие по специална схема. Най-лесното е да приемате по лъжичка преди първото и последното хранене. Ето и примерна схема за оптимални резултати в срок от два месеца:

Първи месец

Забравете за въглехидрати под всяка форма.

Седмица 1 – приемайте масло от черен кимион 30 минути преди сутрешното хранене. Смесете го с чаша вода;

Седмица 2 – същото като през първата, но добавяте същата доза и преди вечеря;

Килограмите се топят като сняг на слънце! Черен кимион ви превръща във фиданка

Седмица 3 – количеството на маслото и водата се увеличават двойно. Така приемате по две чаши с две големи лъжици масло от черен кимион преди закуска и преди хранене;

Седмица 4 - прием само сутрин по лъжичка масло и чашка вода.

Втори месец

Мазнините се редуцират до 20 г на ден, а маслото се приема без вода.

Седмица 1 – по 1 лъжица масло от черен кимион преди закуска;

Седмица 2 – двойна доза на маслото, отново в един прием;

Седмица 3 - две малки лъжички масло, но този път преди трите основни хранения;

Седмица 4 – по малка лъжичка масло от черен кимион и чашка вода, преди закуска и вечеря.

4.7
Общо гласували: 3
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: