5 неща, пряко свързани с отслабването

5 от 5 Снимки

5. Биологичният ви часовник наред ли е?


Ако правите всичко през деня правилно, но резултати липсват, значи нещо се случва през нощта. Хората, които не се наспиват, имат повишени нива на стрес. А това влияе пагубно на цялото тяло и на килограмите. Освен че стопира процесите на отслабване и ви прави непрестанно гладни, стресът води до редица заболявания. Ако искате да отслабнете и да имате енергия и желание за тренировки – просто се наспивайте.

В борбата с килограмите всеки мечтае за скоростни резултати. И макар почитатели на здравословното хранене и спорта да ни убеждават, че с малко усилия можем да постигнем много, това рядко се получава на практика. Причината са няколко основни фактора.

Поставянето на големи цели не е нещо лошо. Сроковете за изпълнението на заданието обаче трябва да са адекватни. Няма как да очаквате за една нощ да се разделите с килцата, които ви притесняват. Или за една седмица да изгубите 20 килограма – веднъж и завинаги.

Трайната загуба на тегло отнема време и усилия, така че поставянето на малки, реалистични цели, ви помага да избегнете разочарованието. Вместо да се фокусирате върху крайния резултат - например, загубата на 20 килограма, то поставете акцента върху едно кило. След това върху още едно. Успехите хранят волята.

За да върви всичко по план, трябва да сте наясно, че има пет фактора, които пряко влияят на бързината на отслабването. Те определят дали ще постигнете успех с всяко следващо килце. Запознайте се с тях преди да правите каквото и да било.

3.5
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: