5 неща, пряко свързани с отслабването

1 от 5 Снимки

1. Колко имате да сваляте?


Има голяма разлика между това да се бориш с десет и със сто килограма. Първите килограми се губят най-лесно. И колкото по-здравословно се учите да живеете, толкова по-скоростно се свалят и останалите. Внимавайте – понякога загубата на 100 кг може да се окаже по-лесна от 10, защото се налага да промените повече неща и на практика сте готови на много и по-дългосрочни жертви.

В борбата с килограмите всеки мечтае за скоростни резултати. И макар почитатели на здравословното хранене и спорта да ни убеждават, че с малко усилия можем да постигнем много, това рядко се получава на практика. Причината са няколко основни фактора.

Поставянето на големи цели не е нещо лошо. Сроковете за изпълнението на заданието обаче трябва да са адекватни. Няма как да очаквате за една нощ да се разделите с килцата, които ви притесняват. Или за една седмица да изгубите 20 килограма – веднъж и завинаги.

Трайната загуба на тегло отнема време и усилия, така че поставянето на малки, реалистични цели, ви помага да избегнете разочарованието. Вместо да се фокусирате върху крайния резултат - например, загубата на 20 килограма, то поставете акцента върху едно кило. След това върху още едно. Успехите хранят волята.

За да върви всичко по план, трябва да сте наясно, че има пет фактора, които пряко влияят на бързината на отслабването. Те определят дали ще постигнете успех с всяко следващо килце. Запознайте се с тях преди да правите каквото и да било.

3.5
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: