Тя каза НЕ на веганството и се раздели с 45 кг за 16 седмици

Рейвън Кули живее от Америка. Запалена по здравословното, тя решава да стане веган. Заедно с режима обаче идват и килограмите. Резкият завой обратно ѝ помага да се спаси.

Рейвън решава да стане веган. Така малко по малко теглото ѝ достига до фрапиращите 255 килограма. Тя не може да разбере защо, след като в менюто ѝ няма животински мазнини, така и не отслабва. Така един ден решава да сложи край на пагубния си режим и да изпробва нещо ново и много по-различно от всичко до този момент.

Докато е веган, Рейвън не се съобразява кога и какво яде. Тя похапва обилно дори нощем, тъй като често ѝ се налага да работи и нощем. Трябва да отбележим, че дамата работи като шаман и понякога гони злите сили до първи петли.

Макар менюто на Рейвън да е съставено основно от стафиди, трици, соево мляко с ванилия, диня и някой и друг зеленчук – количествата им надхвърлят очакванията. В комбинация с недоспиването и закъснелите диагнози - поликистозни яйчници и фибромиалгия, тя пълнее скоростно. Рейвън е постоянно уморена, не може да спи, боледува почти непрестанно и изпитва неистово чувство на глад.

Лекарите не помагат на Рейвън. Те ѝ казват, че всичко е в главата ѝ и си въобразява. Днес тя осъзнава, че макар ѝ веганско менюто ѝ е включвало над 4 500 калории на ден. Храните в него са здравословни, но и трудно засищащи. Животът ѝ се преобръща в деня, в който научава за Диетата на война.

Този нетрадиционен хранителен режим се обръща към вродените човешки инстинкти и се отличава с изключителната свобода, която предлага. Създателят на диетата, г-н Ори Хофмеклер, черпи идеите си от начина на хранене на войните от времето на Рим и Древна Гърция. В нея се яде малко през деня и повече във вечерните часове. А това е изключително удобно за Райли.

Диетата на война има едно правило и то е основното количество храна да се приема веднъж дневно и при това вечер. Няма ограничения в калориите, нито в съдържанието на въглехидрати и мазнини. Все пак обаче се залага на суровите храни. Създателят на диетата съветва да стоите далеч от всичко преработено.

Режимът позволява и контрол над порциите. За да не прекалявате, е добре да приемате като правило златната среда от 1 550 калории дневно. Райли съчетава диетата с фитнес. Според създателя на режима тази физическа активност е най-ползотворна в късния следобяд или около час преди обилната вечеря.

Само за 16 седмици Райли сваля 45 кг. Когато кантарът полазва 150 кг, тя усеща, че симптоми като безсъние и всички неща, свързани със заболяванията ѝ, отшумяват. Загубата на теглото ѝ позволява да се освободи от хиляди неща, които в продължение ѝ тежат – както във физически, така и в душевен план.

Тя казва сбогом на здравословните проблеми, емоционалната болка, чувството на тревога и несигурност в бъдещето, самота и усещането, че не може да контролира собствения си живот. Днес Райли е по-щастлива от всякога, доволна, че се е справила с най-голямото предизвикателство в живота си.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: