Винаги мечтайте нашироко! Вижте 5 причини защо

2 от 5 Снимки

2. Настоящето няма значение


Много хора се отказват от мечтите си, защото смятат, че при настоящия прогрес, мечтите им няма да станат реалност. Съветът е един - ако имате мечта, придържайте се към нея и не се отказвайте. Всичко изисква време и усилия. Ако не печелите добри пари точно сега, това не означава, че никога няма да ги спечелите. Не оставяйте на настоящата ситуация да дефинира това какви сте, вместо да работите в насока на това да постигнете желаното. Големите неща се постигат от онези, които забраняват на сегашната ситуация да ограничи техния потенциал или решителност.

Има милион причини, поради които хората се стремят към велики неща. Целите варират спрямо различните хора. Някой иска да е инженер, друг -

математик, лекар и т.н., трети иска да обиколи света, а четвърти - да общува с извънземни цивилизации.

Когато мечтаят, някои хора поставят нереалистични стандарти пред себе си. Едно дете, например, мечтае да измисли кола, която се движи, без да консумира гориво. И в следващия момент се появява Илон Мъск, който доказва, че тази мечта не е толкова абсурдна, колкото ни се струва.

Проблемът с мечтите идва от обществото. Когато един човек мечтае мащабно, хората винаги се опитват да го свалят на земята.

Колкото по-нереалистично изглежда нечия мечта, толкова по-вероятно е хората да се откажат от нея.

Тази статия е за всички мечтатели, които не трябва да се притесняват от желанията си. Ето пет причини /виж галерията/, заради които да продължите да летите във висините.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: