Тези звезди бяха на върха на славата си, когато напуснаха този свят

2 от 10 Снимки
Тези звезди бяха на върха на славата си, когато напуснаха този свят
Снимка: Billboard

2. Джими Хендрикс


Последното му изпълнение на живо е на 6 септември 1970 г. в Германия. Публиката го освирква, а той отговаря с неприлични жестове. Хендрикс отива в Англия, като се свързва със стари приятели и иска да прекрати отношения с мениджъра си Майкъл Джефрис. Седмица по-късно, на сутринта на 18 септември 1970 г., е намерен мъртъв в хотел Samarkand. Джими прекарва последната си нощ с германската си приятелка Моника Данеман. Тя посочва, че той е взел 9 от нейните приспивателни, което е 18 пъти над препоръчаната доза. Китаристът се дави със собственото си повръщано до смърт.

Пропиляването на талант е едно от най-лошите неща на света. Хората на изкуството често са много по-саморазрушителни от останалите. На много от тях успехът просто не им понася.

Всички мечтаем да сме богати и известни, но рядко се замисляме с колко много отговорности идва това. Свидетели сме на това как славата и парите могат да извадят на бял свят най-мрачните демони наяве. Това, за жалост, доведе не един и два таланта до фатален край.

Вижте само в нашата галерия кои са звездите, които загубиха живота си по една или друга причина точно когато бяха на върха на славата си.

5
Общо гласували: 3
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: