Точно това са храните, които ти пречат да отслабнеш! Спри ги още сега

1 от 15 Снимки
Източници на глутен

Борбата с излишните килограми е тежка. Ако не постигнете желаните резултати, голяма вероятност има вината за това да е в тези храни.

Всички знаем кои са полезните храни. Когато сме на диета обаче, понякога си позволяваме леки прегрешения. Някои от храните са по-вредни от другите.

Има най-различни видове вредни храни, всеки от които е любим на някого от нас. Ако не редуцираме приема им, това ще забави постигането на желаните резултати.

Най-добре е да се откажете от един тип храни, ако искате да сте не само слаби, но и здрави, и това са глутеновите продукти.

Глутен - този протеин се съдържа в пшеница, ръжта, овеса и много преработени храни. Приемът му може да предизвика най-различни възпалителни реакции в червата.

Глутенът се добавя в много храни като стабилизатор и сгъстяващ агент. Той е предпочитан от производителите, тъй като придава на продуктите гъста и мека текстура – като на брашното например.

В глутена се съдържат протеини. В големи количества те вредят на имунната ни система. Понякога дори не забелязваме симптомите, че нещо не е наред.

Все повече хора изпитват чувствителност към глутена. Това може да наруши храносмилането и да увеличи риска от трупане на излишни килограми. В този случай, ако не се спре навреме, той може да доведе до автоимунни състояния като астма, алергии, проблеми с щитовидната жлеза, артрит и лупус.

Освен всичко друго глутеносъдържащите зърна също съдържат лектини и фитати. Това води до повишаване на кръвната захар и инсулинова резистентност, а това пречи на тялото да изгаря мазнините.

За да не попадате в капана на тези вредни храни, стойте далеч от всичко, в което има глутен. Това включва почти всички пакетирани и преработени храни. В списъка влизат дори овесените ядки, те са забранени.

За да не страдате от липсата на обикновените брашна, то ги заменете с оризово, бадемово, картофено, царевично. Направете тази промяна и скоро ще усетите понижаване на теглото.

3.5
Общо 6 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:
Анонимен
Анонимен
21.03.2018 10:02
Що не се гръмнете? Изредили сте всички продукти съдържащи глутен и мислите, че сте открили топлата вода! Глутенът е опасен само за хората с непоносимост към него.
0
0