Митовете, които се оказаха тотална истина

9 от 9 Снимки

9. Цената на диамантите е изкуствено завишена


Диамантите, толкова красиви и лъскави, всъщност се срещат доста по-често от преди. Причината е, че извличането им е станало доста по-лесно през последните 150 години. Компанията Де Биърс обаче години наред контролирала запасите от диаманти, като по този начин изкуствено завишавала цената им. Рекламните кампании и до ден днешен помагат активно в това начинание. Те представят диамантите като изключително скъпи и ценни камъни, които задължително трябва да струват огромни суми пари, като по този начин купувачите ще си гарантират автентичността им. Реално диамантите са много по-достъпни и евтини, отколкото всички си мислим.

Невероятните митове и легенди са се превърнали в неделима част от нашето ежедневие. Оказва се, че има теории, които, противно на очакванията, са истина.

Странните теории, които са напълно верни, ще ви изумят. Знаете ли например, че има банкомати, които разпознават очите и гласа на хората. Повечето от нас са убедени, че такива има само по филмите за една по-високоразвита цивилизация, но не е така. Те са вкарани в употреба още през 2015-та година в Китай.

Днес подобни банкомати има из цял свят, но все още са основно използвани в азиатската страна. Те са един доста добър метод за справяне с измами, злоупотреби и кражби. Има няколко модела. Едните разпознават гласа, други ретината, а трети – лицето на човека, който иска да изтегли пари от тях.

Това обаче не е сред най-необичайните неща, които си мислехме, че може е измислица. Разгледайте галерията и научете истината.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: