Ракията е панацея! Ето 8-те неща, които лекува

2 от 8 Снимки

2. При бронхити и простудни заболявания


Настойка с ракия лекува тези проблеми. Смесете 1/2 л ракия, 10 счукани зърна карамфил, 10 г стрита медицинска дъвка, 5 г нишадър и 5 г боров терпентин и оставете да престои за 10 дни на тъмно и хладно място. След като мине този период, сместа се прецежда. Приема се по 1 с.л. всеки ден, около 30 минути преди хранене.

Ако ви застигнат простудни заболявания, доверете се на опита. В 200 мл ракия разтворете 2 аспирина и с полученото обтрийте цялото тяло. Мястото трябва да е предварително натъркано с вълнен парцал за загряване. След разтривката пациентът се завива с вълнени одеала, за да се изпоти.

Ракията като традиционна напитка на българина винаги е поставяна на пиедестал. Днес научните доказателства за качествата ѝ подкрепят това.

Учени от БАН и медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, са се заели да открият има ли истина в легендите за ползите от ракията. Отговорът е твърдо Да.

Традиционната българска напитка се оказва изключително полезна за здравето.

Милионите ѝ почитатели неслучайно я слагат всяка вечер на трапезата си. В нея се съдържат редица полезни съставки, които ни се отразяват отлично.

Кои са десетте ѝ приложения, вижте в галерията горе.

5
Общо гласували: 3
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: