Винаги мийте тези 3 храни преди готвене, за да не се натровите

1 от 3 Снимки

1. Сухи и консервирани храни


Храни като боб, консервирана царевица, консервирани картофи, консервиран грах или консервирани домати – всички те съдържат консерванти и соли, които могат да са вредни за човешката храносмилателна система. Консумирането им може да ви разболее. Ето защо те трябва да се изплакнат добре преди готвене. Останалите консерви, със сосове, печени бобове или супи са безопасни за консумация. Винаги е добре да измивате контейнера, преди да го отворите.

Чистотата в кухнята е на първо място при приготвянето на храната. Има продукти, които не трябва да се мият в никакъв случай, а други трябва задължително да се изплакнат и измият старателно.

Добрата домакиня е в състояние да задържи всички вредни бактерии далеч от стомаха на семейството и гостите. Винаги, когато се съмнявате, измийте продуктите отново и отново.

Когато става въпрос за чистота, не трябва да преминаваме границите на нещата. Всичко трябва да е по съответните правила и в съответните норми.

Не бъдете екстремни и не се вманиачавайте в почистването, като да миете хляба например. Ето кои са трите продукта /в галерията/, които трябва задължително да измиете, преди да пристъпите към тяхното приготвяне.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: