Внимание: Никога не мийте тези 3 храни преди готвене

1 от 3 Снимки

Пиле


Вярвате или не, много хора са убедени, че изплакването на пилето преди готвене премахва всички налични бактерии. Това е тотална заблуда. Всяка вода, която капе от пилето по пода, плода, ръцете ви или където и да било другаде, разнася допълнителни замърсители. Салмонела, която е характерна за пилето, е бактерия, която бива разрушена при термична обработка. Ето защо е добре то винаги да се приготвя над 75 градуса. Изплакването на пилето разнася бактериите на места, от които след това могат да попаднат върху други продукти.

Храните, които ядем, са нещото, което ни изгражда и поддържа здравето ни. Ето защо, когато ги приготвяме, със сигурност е добре да знаем кои трябва да се мият и кои – Не.

Най-различни хора и машини обработват храната ни, преди да пристигне тя в супермаркета. Понякога някои от тези продукти са вредни пестициди или консерванти, които не можем да ядем.

Макар от малки да ни учат да мием всичко, преди да го използваме, това не важи за всички продукти. Има три храни, за които много хора си мислят, че е разумно да се измият, но това всъщност не е така.

Хранителните бактерии намират всякакви начини да се захванат за храната ни. Въпреки това има някои основни правила, които, ако последвате, ще направите подготовката на храната и готвенето безопасни за всички. В горната галерия вижте кои храни Никога не трябва да миете.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: