Правилните очила за теб! Виж как да ги избереш

Слънчеви очила

Слънчевите очила са задължителния завършек на перфектната визия. Красивото допълнение към външния вид осигурява надежден комфорт и защита на очите – както по-хубаво от това.

Изборът на очила е от изключително важно значение. Освен че трябва да заложите на такива, които ви отиват и завършват визията ви, трябва да се съобразите и с качеството. Само висококачествените очила имат реални ползи и пазят очите ви.

Освен с качеството обаче, е добре да се съобразим с формата. Освен че може да не ни отива, неправилната за нашето лице може също да влоши цялостното здраве.

Некачествените очила могат да увредят зрението. Носенето им е дори по-вредно от това да сте без очила. Навлизането на UV лъчи през по-тъмна плака, която причинява и разширяване на зеницата при ниското качество аксесоари, е по-вредно, отколкото да жумите срещу слънцето.

Красивият аксесоар трябва да е подбран внимателно. Изборът трябва да е обмислен и съобразен с основните правила. Ето кои са те:

Форма на рамките

Правилните очила за теб! Виж как да ги избереш

Подходящата форма се определя от формата на лицето ви. Това ви носи комфорт и увереност, когато сте с очилата си. Ето кои са възможностите спрямо формата на лицето:

Кръгло лице – Отиват ви очила с правоъгълна, квадратна форма или много леко заострена форма, която завършва точно над скулите.

Овално лице – Това е универсална форма, на която отива всеки тип очила – от класическите форми до екстравагантните. Въпреки това е добре да не залагате на кръглите очила и oversized модели, които покриват голяма част от лицето.

Продълговатото лице – Перфектните очила за вас са авиаторските. Те омекотяват грубите черти. Ако искате да разнообразите, може да заложите на котешко око с извити нагоре външни ъгли.

Квадратнo лице – Подходящи за вас са кръглите и овални рамки. Те подчертават елегантно линиите на лицето и ще добавят нежност към визията.

Триъгълно лице – Заложете на класически стил рамка - със заоблени ъгли и семпла форма или геометрични по форма модели.

Сърцевидно лице – Овалните очила, тези с по-широки долни ръбове, както и рамките в стил авиатор са подходящи за вас. Всички те подчертават предимствата на лицето ви.

След като определите формата на лицето си идва още един важен момент – опитайте да подчертаете хубавите си черти за сметка на тези, които не харесвате. Всяко лице има свои недостатъци. Така например, ако имате красиви очи - подчертайте естествената им красота с по-обикновена и семпла рамка. Ако носът ви притеснява – изберете такава, която не е допълнително удебелена в тази област.

Стил

Правилните очила за теб! Виж как да ги избереш

Преди да изберете точните за вас очила – трябва да изберете към кой стил ще се насочите. Ако може да опишете предпочитаната от вас визия, коя би била думата - елегантна, семпла или пък екстравагантна? В зависимост от отговора се насочете към същия тип очила. Не забравяйте, разбира се, да ги съчетаете аксесоара с цялостната си визия.

Надеждност

Правилните очила за теб! Виж как да ги избереш

Както казахме още в началото, очилата трябва да са качествени, за да защитават очите ви и да запазят здравето им. При избора изключително важно е да се обърне внимание на защитата на стъклата. Информирайте се за видовете стъкла, техните предимства и категории на защита. Винаги залагайте на продукт с гарантирано качество и произход.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Анонимен
Анонимен
25.02.2018 22:38
В онлайн магазин за слънчеви очила OpticMag ще намерите голямо разнообразие от дамски слънчеви очила,мъжки слънчеви очила,детски слънчеви очила,нови модели слънчеви очила,елегантни слънчеви очила за мъже,стилни очила за жени,ежедневни и намалени слънчеви очила.Ако вашата насоченост е да намерите евтини слънчеви очила онлайн,то OpticMag предлага най-ниски цени за всеки,а качеството е наистина гарантирано.Изберете Вашите маркови слънчеви очила от www.OpticMag.net
0
0