Кажи Не на тези навици след хранене! Съсипват те бавно

6 от 6 Снимки

6. Да седнем след хранене


Не. Не е добре нито да лежим, нито да седим след хранене. Трудно е, когато човек работи и след обедната почивка трябва да се върне на работното място, но е добре да отделите 10-15 минути за кратка разходка. Това улеснява работата на стомаха, който в седнало положение на тялото остава притиснат.

Храненето и съпътстващите го навици понякога могат да ни изиграят лоша шега. След хранене повечето хора правят неща, които са противопоказни за здравето и доброто и пълноценно храносмилане.

Повечето от нас приемат храненето като задължение, което трябва да вместят в ежедневието си. Като всяко друго нещо от рутината, ние често подхождаме неразумно към него, без да обръщаме внимание какво причиняваме на организма си.

А лошите навици са тези, които водят до прием на повече калории, натрупване на килограми, както и здравословни неразположения. За да разрушим порочния кръг и да заживеем здравословно, е нужно да знаем кои са полезните и кои – вредните навици. Когато си изясним къде бъркаме, ще имаме и шанс да поправим грешката си.

Чаша чай след вечеря, дрямка, плодове – тези неща не само не са безобидни, но могат да се окажат и крайно опасни след хранене. Някои хора обаче са убедени, че навиците им след хранене са полезни.

За да решим спора, попитахме експертите – кое е полезно и кое – Не. Вижте какво отговориха те:

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: