Полезни храни, които могат да са токсични

1 от 7 Снимки

1. Спанак


В тъмните листа се съдържат солидни дози витамини А и С, желязо и фолиева киселина. Освен това обаче има и оксалова киселина, чиито големи количества водят до образуване на камъни в бъбреците, болки в корема, ниско кръвно налягане и повръщане.

Прекалената консумация на каквото и да било не е на хубаво. Макар да звучи невероятно, дори най-полезните храни в големи количества могат да се окажат токсични.

Консервираната риба в големи количества например е изключително опасна. Това се дължи на живака в нея – ако се натрупа в организма, това води до проблеми със слуха, речта, зрението, както и мускулна слабост.

Всеки човек, загрижен за здравето си, търси алтернативи да се храни правилно. Именно този стремеж обаче ни въвлича в капана да прекаляваме с едни и същи продукти.

И въпреки че те носят много ползи за организма ни, в по-големи количества могат да се окажат вредни, дори токсични за нас. Вижте в галерията ни с кои храни трябва да внимавате!

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: